Brendiranje automobila

DOGA štamparija - digitalna štampa velikih formata - Brendiranje-vozila---brendiranje-automobila---autografika - folija za automobile - hundai automobil

BRENDIRANJE AUTOMOBILA

Brendiranje automobila ili auto-grafika predstavlja strategijski segment u pogledu marketinške kampanje.

Jedan od esencijalnih faktora zašto odabrati baš ovakav vid reklamnog oglašavanja jeste u značaju pokretne reklame, koja je prisutna gde god da se nalazite, čime ćete biti izloženi stalnom uočavanju od strane potencijalnih klijenata.

Grafika na vozilima, kao stalno vidljiva i eskponirana, odraz je korporativne kulture, i može prekrivati samo deo automobila, u vidu logoa, teksta, ili se izrađivati za površinu celog automobila.

Auto-reklame, kao takve, bilo da su u privatne ili poslovne svrhe, uslovljene su odabirom dobrih grafičkih rešenja, kao i kvalitetnog izbora materijala, što se završava adekvatnom montažom, odnosno lepljenjem.

 

DIZAJN I ŠTAMPA AUTO-GRAFIKE

Izrada auto-grafike može se raditi na osnovu dizajna koji je nastao u saradnji sa našim grafičkim dizajnerima ili nam vaše dizajnersko rešenje dostavljate na grafičku pripremu i štampu.

Rešenja koja će se naći na vašim automobilima zavise od cilja koji želite da postignete ― najčešće je to promocija, odnosno uspešan marketing upotpunjen kvalitetom dizajna korporpativnog identiteta.

Štampa auto-grafike, kada je u pitanju odabir materijala, radi se na foliji za automobile ― cast folija za auto-grafiku ― koju odlikuje fleksibilnost, dugotrajna izdržljivost, UV stabilnost i vodootpornost.

Pored toga, postoji folija koja se može naći i na prozorima, i tada se koristi prozorska ― one way vision folija, karakteristična po nemogućnosti da se sa spoljne strane vidi unutrašnjost vozila, dok se iz nje u potpunosti vidi, uz dovoljno propuštanje svetlosti i zaštitu od sunčeve svetlosti.

Potreba za rebrendiranjem automobila nastaje usled praćenja promena u politici poslovanja i tokova na postojećem tržištu.

Strategija brendiranja i rebrendiranja jeste u stalnom unapređenju dizajna, odnosno njegovoj modernizaciji.

Stoga, naš dizajnerski tim pruži će vam rešenja i u pogledu zahteva promene postojećeg izgleda vozila.

Usluga brendiranja automobila najčešće je kompletirana sveukupnim vizuelnim identitetom.

Kada se sprovodi brendiranje vozila, usklađenost svih elemanata doprinosi stvaranju pozitivne korporativne slike o vašem brendu, ostvaruje komunikaciju sa klijentima koja podrazumeva prvi korak ka postizanju poverenja.

LEPLJENJE AUTO-FOLIJE

Lepljenje folije na vozila vrši se sredstvima koja su adekvatna za datu namenu, kojima se pre svega dodatno osigurava postojanost.

Prilikom montaže, vodi se računa o postojanju ravnih, zakrivljenih ili udubljenih površina, čemu je namenjena upotreba cast auto-folije.

Proces lepljenja traje u zavisnosti od površine koju štampa prekriva.

Zaštita auto-grafike vrši se upotrebom folije za zaštitnu laminaciju koja čuva štampu, odnosno boju od fizičkih oštećenja, poput grebanja, udara kamenčića, grana, i raznih vremenskih uslova, istovremeno pružajući sjaj.

Postupkom skidanja postojeće grafike, zarad postavljanja nove, ne skida se primarna boja vozila.

Rok izrade, priprema, štampa, montaža jesu delovi procesa kojima pružamo celokupnu uslugu u pogledu brendiranja automobila.