Foto-tapet – tapete po želji

DOGA štamparija - digitalna štampa velikih fomrata - unutrašnje brendiranje - brendiranje zidova - nalepnica za zif - štampa na pvc foliji - dekoracija enterijera - nalepnica - stampa beograd - fototapet

 

FOTO-TAPET — TAPETE PO ŽELJI

Foto tapet je vrsta tapeta koja se izrađuje od visokokvalitetnih fotografija ili slika štampanih na posebnom papiru, ili drugom materijalu.

Ova vrsta tapeta omogućava transformaciju prostora i stvaranje željenog ambijenta kroz impresivne vizuelne efekte.

Evo nekoliko ključnih aspekata foto tapeta:

 1. Vizuelni efekat: Foto tapete omogućavaju stvaranje spektakularnih vizuelnih efekata u prostoru. Možete birati između različitih slika ili fotografija koje odražavaju prirodu, pejzaže, gradove, apstraktne motive, umetnička dela i još mnogo toga. Ove tapete stvaraju iluziju proširenja prostora, dubine ili stvaraju posebnu atmosferu u prostoriji.

 2. Personalizacija i unikatnost: Foto tapete omogućavaju personalizaciju prostora i stvaranje unikatnog izgleda. Možete odabrati fotografiju ili sliku koja odražava vaš stil, interesovanja ili brend identitet. Takođe, postoji mogućnost prilagođavanja dimenzija foto tapete prema specifičnim dimenzijama prostorije.

 3. Jednostavna instalacija: Foto tapete su relativno jednostavne za instalaciju. Obično dolaze u rolnama sa jasnim uputstvima za postavljanje. Potrebno je pripremiti površinu zida, naneti odgovarajući lepak i pažljivo postaviti tapetu. Nakon sušenja lepka, tapeta će biti čvrsto pričvršćena na zid.

 4. Izdržljivost i održavanje: Kvalitetne foto tapete su izrađene od otpornih materijala koji su trajni i dugotrajni. Mogu biti otporne na habanje, ogrebotine i sunčevu svetlost. Održavanje foto tapeta je relativno jednostavno i sastoji se od blagog čišćenja vlažnom krpom ili sunđerom.

U DOGA štampariji, nudimo širok spektar foto tapeta visokog kvaliteta. Naš tim stručnjaka će vam pomoći u izboru fotografija, prilagođavanju dimenzija i postizanju željenog vizuelnog efekta. Bilo da želite da osvežite enterijer svog doma, kancelarije, restorana ili bilo kog drugog prostora, foto tapete su odličan izbor za stvaranje jedinstvenog i impresivnog izgleda.

Samolepljive fototapete 

Samolepljive fototapete su posebna vrsta tapeta koja se odlikuje jednostavnim postavljanjem i mogućnošću personalizacije prostora kroz visokokvalitetne fotografije, slike ili dizajne.

Ove tapete imaju sloj samolepljivog materijala na poleđini, što omogućava lako lepljenje na različite površine bez potrebe za dodatnim lepkom.

Evo nekoliko ključnih aspekata samolepljivih fototapeta:

 1. Jednostavna instalacija: Samolepljive fototapete su veoma jednostavne za postavljanje. Zahvaljujući samolepljivom sloju, tapetu je lako pričvrstiti na zid ili drugu glatku površinu. Nema potrebe za posebnim alatima ili veštinama, a uputstva za postavljanje često su priložena uz tapetu.

 2. Personalizacija prostora: Samolepljive fototapete omogućavaju personalizaciju prostora i stvaranje unikatnog izgleda. Možete odabrati sopstvenu fotografiju, sliku ili dizajn i pretvoriti ih u tapetu koja će istaći vašu ličnost ili odražavati određenu temu ili stil. Ove tapete su savršene za dekorisanje domova, kancelarija, dečjih soba, ugostiteljskih objekata i drugih prostora.

 3. Visokokvalitetan otisak: Samolepljive fototapete se štampaju digitalnom tehnologijom visoke rezolucije, što rezultira oštrim detaljima, bogatim bojama i živopisnim otiskom. Bez obzira na to da li je u pitanju fotografija, pejzaž, umetničko delo ili apstraktni dizajn, fototapeta će preneti sliku sa visokom vernosti i kvalitetom.

 4. Izdržljivost i otpornost: Kvalitetne samolepljive fototapete su izrađene od trajnih materijala koji su otporni na habanje, ogrebotine i bleđenje boja. Otporne su na svakodnevno korišćenje i lako se održavaju. Većina fototapeta može se obrisati vlažnom krpom radi čišćenja.

 5. Lako uklanjanje: Samolepljive fototapete se mogu relativno lako ukloniti sa površine kada se odlučite za promenu ili ako želite da vratite originalni izgled prostora. 

U DOGA štampariji, možemo vam ponuditi samolepljive fototapete visokog kvaliteta i pružiti podršku u odabiru dizajna i dimenzija koje odgovaraju vašim potrebama. Bilo da želite da osvežite prostor, stvorite tematsku atmosferu ili personalizujete enterijer, samolepljive fototapete su sjajan izbor za unikatan i atraktivan izgled.

Dizajn fototapeta za sobu

Dizajn fototapeta za sobu može biti uzbudljiv proces koji će vam omogućiti da transformišete prostor i dodate lični pečat enterijeru.Evo nekoliko saveta za dizajniranje fototapeta za sobu:

 1. Razmislite o temi ili konceptu: Pre nego što krenete u dizajniranje fototapete, razmislite o temi ili konceptu koji želite da postignete u sobi. Da li želite da stvorite miran ambijent prirode, urbanu atmosferu, ili možda nešto potpuno drugačije poput fantazije ili apstraktnog dizajna? Razumevanje teme ili koncepta pomoći će vam da fokusirate dizajn.
 2. Odaberite odgovarajuću sliku ili fotografiju: Birajte sliku ili fotografiju koja najbolje odražava temu ili koncept koji želite da postignete. To može biti pejzaž, urbani prizor, apstraktna umetnost, ili čak fotografija porodice ili omiljenog umetničkog dela. Važno je da slika bude visokokvalitetna i dovoljno velika da se prilagodi dimenzijama sobe i fototapete.
 3. Prilagodite dimenzije fototapete: Fototapeta se prilagođava dimenzijama prostora, pa je važno uzeti precizne mere zida na koji će se tapeta postaviti. Ove mere će biti osnova za prilagođavanje dimenzija fototapete i obezbeđivanje savršenog sklad između slike i zida.
 4. Razmislite o rasporedu slike: Prilikom dizajniranja fototapete, razmislite o rasporedu slike na površini tapete. Da li želite da slika bude u centru, da zauzima ceo zid ili da bude više panela? Razmislite o estetici i prostoru u sobi kako biste postigli željeni vizuelni efekat.
 5. Konsultujte stručnjake: Ako niste sigurni u dizajn ili tehničke detalje, uvek možete konsultovati stručnjake u DOGA štampariji. Naš tim može vam pomoći u izboru slike, prilagođavanju dimenzija i pružiti vam savete kako postići najbolji dizajn za vašu sobu.

Dizajniranje fototapeta za sobu je kreativan proces koji vam omogućava da izrazite svoju ličnost i stvorite unikatan prostor. Iskoristite ovu priliku da unesete inspiraciju i lepotu u svoju sobu i uživate u jedinstvenom dekoru koji će osvežiti vaš prostor.

Lepljenje fototapeta koji nije na bazi lepka 

Lepljenje samolepljivih fototapeta je relativno jednostavan proces, s obzirom na to da samolepljivi sloj već postoji na poleđini tapete. Evo koraka koje možete slediti prilikom lepljenja samolepljivih fototapeta:

 1. Priprema površine: Pre nego što počnete sa lepljenjem, pobrinite se da je površina čista, suva i glatka. Očistite zid od prašine, nečistoća ili ostataka starih tapeta kako biste obezbedili dobro prijanjanje samolepljive tapete.

 2. Merenje i sečenje tapete: Izmerite dimenzije zida na koji ćete postavljati fototapetu i sečite je na odgovarajuće dimenzije. Dodajte nekoliko centimetara na svaku stranu kako biste imali dovoljno materijala za prilagođavanje.

 3. Uklanjanje zaštitnog sloja: Pažljivo uklonite zaštitni sloj sa poleđine tapete kako biste otkrili samolepljivi sloj. Držite tapetu za uglove ili ivice kako biste izbegli dodirivanje lepljivog dela dok je ne postavite.

 4. Postavljanje tapete: Počnite od jednog kraja zida i postepeno postavljajte tapetu na površinu. Pritiskajte je rukama ili mekom krpom kako biste obezbedili dobro prijanjanje. Postepeno uklanjajte zaštitni sloj dok se krećete duž zida.

 5. Poravnavanje i izravnavanje: Kada ste postavili tapetu, koristite meku krpu ili plastičnu špatulu kako biste pažljivo poravnali i izravnali tapetu. Pritisnite je ravnomerno po celoj površini kako biste uklonili eventualne vazdušne mehuriće ili neravnine.

 6. Sečenje viška tapete: Kada je tapeta postavljena i poravnata, pažljivo sečite višak tapete duž ivica zida koristeći skalpel ili oštar nož. Budite pažljivi da ne oštetite tapetu ili zid prilikom sečenja.

Nakon što ste završili sa lepljenjem, preporučljivo je nekoliko puta pregledati tapetu kako biste se uverili da je dobro postavljena i da nema vazdušnih mehurića ili neravnina. U slučaju da primetite bilo kakve nedostatke, pažljivo pritisnite ili izravnajte tapetu kako biste ih ispravili.

Važno je napomenuti da se saveti i postupci mogu malo razlikovati u zavisnosti od specifične samolepljive fototapete koju koristite. Uvek pažljivo pročitajte uputstva proizvođača pre nego što počnete sa lepljenjem. U DOGA štampariji, možemo vam pružiti kvalitetne samolepljive fototapete i podršku prilikom njihovog lepljenja.