Rupicasta folija za staklo

RUPICASTA FOLIJA ZA STAKLO ONE WAY VISION

Rupičasta folija, poznata i kao „One Way Vision“ folija, je inovativno rešenje za spoljašnje brendiranje i reklamiranje. Ova specijalna vrsta folije omogućava vam da kreira jedinstvene vizuelne efekte na staklenim površinama, istovremeno pružajući vam mogućnost da zadržite vidljivost s unutrašnje strane.

Rupičasta folija je dizajnirana sa mikroskopskim rupicama koje omogućavaju prolazak svetlosti kroz foliju. To znači da spoljašnji posmatrači mogu jasno videti štampani dizajn ili poruku, dok se sa unutrašnje strane pruža mogućnost gledanja kroz foliju. Ova tehnologija stvara efekat „jednosmernog vida“, što je idealno za vozila, izloge, prozore zgrada i druge staklene površine.

Prednosti rupičaste folije su mnogobrojne:

 1. Privlačna i efektna reklama: Rupičasta folija omogućava vam da kreativno brendirate vozila, izloge ili prozore. Možete koristiti štampani dizajn, logo, poruku ili slike kako biste privukli pažnju prolaznika i potencijalnih kupaca.

 2. Očuvanje vidljivosti unutar prostora: Rupičasta folija omogućava svetlosti da prodire kroz rupice, što znači da se vidljivost iznutra ne smanjuje. To je važno za prodajne prostorije ili kancelarije koje žele zadržati prirodno svetlo i pogled prema spolja, dok istovremeno koriste površine za brendiranje.

 3. Privatnost i zaštita: Rupičasta folija pruža određeni nivo privatnosti unutar prostora. Ona može sprečiti prolaznike da jasno vide unutrašnjost, čime se obezbeđuje dodatna zaštita i osećaj sigurnosti.

 4. Zaštita od sunčeve svetlosti: Rupičasta folija pruža zaštitu od štetnih UV zraka sunca. Ona smanjuje prenos toplote i sprečava izbleđivanje materijala i nameštaja unutar prostora.

 5. Lako održavanje: Rupičasta folija je jednostavna za održavanje. Može se lako čistiti i održavati u dobrom stanju tokom vremena.

U DOGA štampariji, koristimo kvalitetne rupičaste folije kako bismo vam omogućili da postignete željeni vizuelni efekat i brendiranje. Naša stručna ekipa će vam pomoći u dizajnu i instalaciji folije na staklenim površinama, pružajući vam profesionalan i atraktivan rezultat. Odaberite rupičastu foliju u DOGA štampariji i istaknite svoj brend na kreativan i efektan način.

Gde se upotrebljava rupičasta – one way vision- folija ?

Rupičasta folija, poznata i kao „One Way Vision“ folija, ima široku primenu u spoljašnjem brendiranju i reklamiranju. Evo nekoliko uobičajenih mesta gde se upotrebljava rupičasta folija:

 1. Vozila: Rupičasta folija je popularna za brendiranje vozila, posebno za štampanje reklama na zadnjem prozoru automobila. Omogućava jasno prikazivanje štampanih dizajna spolja, dok vozač i putnici u automobilu imaju vidljivost prema spolja.

 2. Izlozi: Rupičasta folija se često koristi za brendiranje izloga prodavnica ili poslovnih prostora. Prolaznici mogu videti štampani dizajn na foliji, dok zaposleni unutar prostora mogu imati pogled prema spolja.

 3. Prozori zgrada: Rupičasta folija se često koristi na staklenim površinama zgrada za reklamiranje ili brendiranje. To može biti korisno na poslovnim zgradama, tržnim centrima, restoranima ili hotelima kako bi se privukla pažnja i promovisao brend.

Važno je napomenuti da je rupičasta folija najefikasnija kada se koristi na staklenim površinama. Ona omogućava vidljivost spolja, dok zadržava privatnost i pruža mogućnost gledanja kroz foliju s unutrašnje strane. Ovo je važno za održavanje svetla i vidljivosti unutar prostora.

U DOGA štampariji, možemo vam pružiti visokokvalitetnu rupičastu foliju i usluge instalacije kako biste postigli željeni efekat brendiranja. Bez obzira na mesto primene, naša stručna ekipa će vam pomoći u dizajniranju i implementaciji rupičaste folije za vaše specifične potrebe.

Kako funkcioniše proces kreiranja i implementacije rupičaste folije

Proces kreiranja i implementacije rupičaste folije uključuje nekoliko koraka koji osiguravaju da folija bude pravilno dizajnirana, proizvedena i instalirana. Evo opšteg pregleda procesa:

 1. Planiranje i dizajniranje: Prvi korak je identifikacija ciljeva brendiranja i dizajniranje štampanog dizajna koji će se primenjivati na rupičastu foliju. Ovde se uzimaju u obzir brend identitet, poruka koju želite preneti, kao i dimenzije i oblik površine na kojoj će folija biti postavljena.

 2. Priprema grafike: Nakon što se dizajn kreira, potrebno je pripremiti grafiku za štampanje. Ovo uključuje podešavanje rezolucije, boje i veličine grafike u skladu s zahtevima štampe. Grafika se obično priprema u vektorskom formatu kako bi se osigurala visoka kvaliteta i skalabilnost.

 3. Štampanje folije: Nakon što je grafika pripremljena, dolazi faza štampanja. Rupičasta folija se obično štampa digitalnim štampačima koji su opremljeni sa eco solvent ili UV mastilima. Ovi štampači osiguravaju preciznost i kvalitet štampe na foliji.

 4. Sečenje i oblikovanje: Nakon štampanja, folija se seče i oblikuje prema dimenzijama i obliku površine na kojoj će biti postavljena. To može uključivati sečenje na specifične veličine, oblikovanje po ivicama ili izrezivanje otvora za prozore i vrata.

 5. Priprema površine: Pre nego što se folija postavi, površina na koju će biti montirana treba biti temeljno pripremljena. Očisti se od prašine, masnoće ili drugih nečistoća koje mogu uticati na prianjanje folije. Ovo je ključno za dugotrajno prianjanje i kvalitetan izgled.

 6. Montaža folije: Kada je površina pripremljena, rupičasta folija se pažljivo postavlja na željeno mesto. Prilikom montaže, važno je da se izbegnu vazdušni mehurići ili nepravilnosti. Profesionalni instalateri obično koriste alate kao što su ravna špahtla ili valjak kako bi obezbedili ravnomerno i čvrsto prianjanje folije.

 7. Završna obrada: Nakon montaže, folija se može podvrgnuti završnoj obradi kako bi se osigurala dugotrajnost i otpornost na spoljne uticaje. Ovo može uključivati dodatne korake kao što su laminacija, premazivanje zaštitnim slojem ili termoformiranje.

Napomena: Za složenije projekte ili specifične zahteve, proces implementacije rupičaste folije može se razlikovati. Uvek je preporučljivo angažovati profesionalne instalatere ili štamparije s iskustvom kako bi se osigurala pravilna primena folije i postizanje najboljih rezultata.

U DOGA štampariji, imamo iskusnu ekipu koja može vam pomoći u procesu kreiranja, proizvodnje i instalacije rupičaste folije. Sarađujemo s vama kako bismo osigurali da vaš dizajn bude pravilno implementiran i da se postigne željeni vizuelni efekat.

DOGA štamparija - digitalna štampa velikih formata - Brendiranje-vozila---brendiranje-automobila - brendiranje kombi vozila - rupičasta folija za zadnja stakla - rupičasta folija za bočna stakla na vozilu - providna folija

Kako se održava rupičasta folija nakon njene montaže na staklo?

Održavanje rupičaste folije nakon montaže na staklu je važno kako biste osigurali dugotrajnost i atraktivan izgled. Evo nekoliko smernica za održavanje rupičaste folije:

 1. Čišćenje: Redovno čišćenje folije je ključno za održavanje njenog izgleda i transparentnosti. Možete koristiti blage deterdžente ili sapun za čišćenje zajedno sa mekom krpom ili sunđerom. Izbegavajte abrazivne materijale koji mogu oštetiti foliju. Pažljivo uklonite prljavštinu, prašinu i tragove prstiju sa površine folije.

 2. Izbegavanje agresivnih hemikalija: Kod čišćenja rupičaste folije, izbegavajte upotrebu agresivnih hemikalija kao što su rastvarači, acetoni ili amonijak. Oni mogu oštetiti foliju i smanjiti njen životni vek. Koristite samo blage deterdžente ili sredstva za čišćenje koja su bezbedna za upotrebu na foliji.

 3. Pažnja pri čišćenju: Budite pažljivi prilikom čišćenja folije kako biste izbegli grubo trljanje ili grebanje površine. Koristite meke krpice, sunđere ili gumene brisače kako biste izbegli oštećenje folije.

 4. Izbegavanje oštrih predmeta: Izuzetno oštri predmeti ili alati mogu oštetiti površinu rupičaste folije. Pazite da izbegavate takav kontakt kako biste očuvali integritet folije.

 5. Zaštita od sunca: Rupičasta folija je dizajnirana da pruži zaštitu od UV zraka i smanji toplotu koja ulazi u prostor. Međutim, ukoliko je moguće, izbegavajte izlaganje folije direktnom sunčevom svetlu tokom dužeg perioda. To će pomoći u očuvanju njene postojanosti i kvaliteta štampe.

 6. Redovna provera: Periodično pregledajte rupičastu foliju kako biste uočili eventualna oštećenja ili problematična područja. Ako primetite nepravilnosti kao što su pukotine, delaminacija ili odlepljivanje, odmah reagujte kako biste sprečili dalje oštećenje. U tom slučaju, možda će biti potrebno angažovati profesionalce za popravku ili zamenu folije.

Važno je napomenuti da održavanje rupičaste folije može varirati u zavisnosti od specifičnih karakteristika i preporuka proizvođača. Uvek se pridržavajte uputstava koje dolaze sa folijom i konsultujte se s profesionalcima ili stručnjacima u DOGA štampariji kako biste dobili tačne smernice za održavanje folije na vašem staklu.