Štampa velikog formata

DOGA štamparija - Digitalna štampa velikog formata - štampa na pvc folijama - štampa na papiru - štampa na pločastim materijalima - štampa na ciradnom platnu - štampa na mesh-u DOGA štamparija


DIGITALNA ŠTAMPA VELIKIH FORMATA

Šta predstavlja digitalna štampa velikih formata?

Digitalna štampa velikog formata je tehnika štampe koja omogućava štampanje visokokvalitetnih grafika i slika u velikim dimenzijama. Ova tehnika koristi digitalnu tehnologiju za prenos i reprodukciju dizajna na različite materijale, uključujući ceradu, vinil, platno, folije, papir i druge površine.

Glavna karakteristika digitalne štampe velikog formata je mogućnost štampanja u različitim veličinama, uključujući veoma velike dimenzije koje se često koriste za štampanje banera, postera, reklamnih panoa, izložbenih scena, dekoraciju prostora i drugih štampanih materijala koji zahtevaju veliku površinu.

Digitalna štampa velikog formata nudi nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne metode štampe, kao što su ofset ili sito štampa:

 1. Brzina: Digitalna štampa omogućava brži proces štampe u poređenju s tradicionalnim metodama. Nema potrebe za pripremom štampe ploča ili postavljanjem mašine, što omogućava bržu realizaciju projekata.

 2. Visokokvalitetni rezultati: Digitalna tehnologija omogućava štampanje visokokvalitetnih grafika i slika s bogatim bojama, finim detaljima i oštrim tekstom. Preciznost štampe se održava čak i pri velikim dimenzijama, pružajući izuzetne rezultate.

 3. Prilagodljivost i personalizacija: Digitalna štampa omogućava jednostavno prilagođavanje dizajna i personalizaciju svakog otiska. To znači da se svaki štampani materijal može individualno prilagoditi potrebama klijenta, uključujući dodavanje personalizovanih poruka, imena ili slika.

 4. Fleksibilnost materijala: Digitalna štampa velikog formata može se primeniti na različite materijale, od fleksibilnih do krutih. To omogućava štampanje na širokom spektru materijala, kao što su cerade, mesh, platno, folije, papir, PVC ploče i drugi.

 5. Ekonomičnost za male tiraže: Digitalna štampa je posebno ekonomična za male tiraže, jer nema troškova pripreme ploča i može se brzo i efikasno štampati samo onoliko otisaka koliko je potrebno.

Digitalna štampa velikog formata pruža kreativne mogućnosti i fleksibilnost za različite industrije, uključujući reklamu, marketing, grafički dizajn, arhitekturu, događaje i druge oblasti gde je potrebna impresivna vizuelna komunikacija na velikim površinama.

Digitalna štampa velikog formata se odnosi na proces štampe velikih grafika ili slika pomoću digitalne tehnologije štampe. Uključuje štampanje na materijalima kao što su vinil, platno, papir ili drugim supstratima, obično premašujući standardne veličine tradicionalnih metoda štampe.

Proces koristi velike formate štampača koji su posebno dizajnirani za obradu većih formata štampe, često od 45 cm do nekoliko metara u širinu. Ovi štampači koriste inkjet ili druge digitalne tehnologije štampe kako bi stvorili visokokvalitetne otiske sa živim bojama i finim detaljima.

Digitalna štampa velikog formata često se koristi u raznim industrijama i aplikacijama, uključujući oglašavanje, marketing, maloprodaju, reklamne oznake za događaje, izložbene panele, grafičke elemente arhitekture, omote vozila i mnoge druge velikih razmera instalacije.

Prednosti digitalne štampe velikog formata uključuju njen prilagodljivost jer se može koristiti na različitim materijalima i sposobnost da precizno reprodukuje kompleksne dizajne. Osim toga, digitalna štampa omogućava fleksibilnost proizvodnje otisaka po zahtevu, omogućavajući prilagođavanje i kraće vreme obrade u poređenju sa tradicionalnim metodama štampe.

Sveukupno, digitalna štampa velikog formata pruža praktično i efikasno rešenje za stvaranje vizualno privlačnih grafika u većem obliku, prilagođavajući se potrebama različitih industrija i aplikacija.

Zašto odabrati digitalnu štampu?

Postoji nekoliko razloga zašto biste trebali odabrati digitalnu štampu velikog formata:

 1. Visokokvalitetni rezultati: Digitalna tehnologija omogućava izuzetno visokokvalitetne otiske sa bogatim bojama, oštrim detaljima i jasnim tekstom. Bez obzira na veličinu štampe, možete biti sigurni da će rezultat biti izvanredan.
 2. Fleksibilnost dizajna: Digitalna štampa omogućava fleksibilnost u dizajnu, što znači da možete prilagoditi otisak prema svojim specifičnim potrebama. Možete lako prilagoditi boje, fontove, grafike i druge elemente kako biste postigli željeni izgled.

 3. Brza realizacija projekata: Digitalna štampa je brza i efikasna, što znači da možete dobiti svoje štampane materijale u relativno kratkom roku. Nema potrebe za izradom ploča ili drugih pripremnih koraka koji bi usporili proces.

 4. Personalizacija: Digitalna štampa omogućava personalizaciju svakog otiska. To znači da možete dodati personalizovane poruke, imena ili slike kako biste stvorili jedinstvene i prilagođene štampane materijale.

 5. Ekonomičnost za male tiraže: Za male tiraže, digitalna štampa je često ekonomičnija opcija u poređenju sa tradicionalnim metodama štampe. Nema troškova pripreme ploča ili drugih skupih alata, što znači da možete dobiti visokokvalitetne otiske po pristupačnoj ceni.

 6. Širok spektar materijala: Digitalna štampa velikog formata može se primeniti na različite materijale kao što su vinil, cerada, platno, papir, folije i još mnogo toga. To omogućava širok spektar mogućnosti za brendiranje, reklamu, dekoraciju prostora i druge svrhe.

Digitalna štampa velikog formata nudi brojne prednosti u pogledu kvaliteta, fleksibilnosti i brzine. Odabir ove tehnologije omogućava vam da dobijete vrhunske otiske koji zadovoljavaju vaše potrebe i postižu željeni utisak kod publike.

Digitalna štampa velikog formata predstavlja revolucionarnu tehnologiju koja je transformisala industriju štampe i omogućila stvaranje impresivnih štampanih materijala velikih dimenzija. Ova tehnologija se sve više koristi u različitim industrijama i sektorima zbog svoje sposobnosti da pruži visokokvalitetne rezultate, brzu proizvodnju i širok spektar mogućnosti.

Digitalna štampa velikog formata se odlikuje nekoliko ključnih karakteristika koje je čine izuzetno efikasnom i popularnom:

 1. Visok kvalitet štampe: Ova tehnologija omogućava izuzetno visok nivo rezolucije i oštrine štampe. Boje su vibrantne i bogate, detalji su precizno prikazani, a tekstovi su jasni i čitljivi. Bez obzira na veličinu štampe, digitalna tehnologija omogućava postizanje izvanrednog kvaliteta i detalja.

 2. Brza proizvodnja: Digitalna štampa velikog formata omogućava brzu proizvodnju štampanih materijala u poređenju sa tradicionalnim metodama štampe. Zahvaljujući naprednim digitalnim štamparskim mašinama, štampani materijali mogu biti proizvedeni za relativno kratko vreme. Ovo je posebno korisno kada je potrebno brzo reagovati na tržišne zahteve, promocije ili događaje.

 3. Raznolikost materijala: Digitalna štampa velikog formata može se primeniti na različite materijale kao što su vinil, cerada, platno, papir, samolepljive folije i drugi fleksibilni ili čvrsti materijali. Ova raznolikost omogućava prilagođavanje štampe specifičnim potrebama i zahtevima projekta. Bez obzira da li je potrebno brendiranje vozila, izrada banera, postera, zidnih grafika ili druge štampe, digitalna tehnologija nudi veliku fleksibilnost u izboru materijala.

 4. Personalizacija i prilagođavanje: Digitalna štampa velikog formata omogućava personalizaciju štampanih materijala prema potrebama i zahtevima klijenta. Ova tehnologija omogućava dodavanje personalizovanih elemenata kao što su imena, slike, logotipi ili promene boja i dizajna. Ovo je posebno korisno u marketinškim kampanjama i brendiranju, gde se želi postići direktna komunikacija sa ciljnom publikom.

 5. Ekonomičnost: Digitalna štampa velikog formata nudi visok nivo ekonomičnosti u poređenju sa tradicionalnim metodama štampe. Ova tehnologija omogućava smanjenje troškova pripreme štampe, skraćuje vreme proizvodnje i omogućava štampanje u manjim tiražima. To znači da se mogu ostvariti značajne uštede u vremenu i troškovima, posebno za manje ili srednje tiraže.

Digitalna štampa velikog formata ima široku primenu u različitim industrijama kao što su marketing, advertajzing, arhitektura, grafički dizajn, izložbe, trgovina na malo, događaji i mnoge druge oblasti. Njena fleksibilnost, brzina, visok kvalitet i personalizacija čine je izuzetno efikasnom alatkom za kreiranje vizuelno privlačnih štampanih materijala.

DOGA štamparija se ponosi svojom sposobnošću da pruži digitalnu štampu velikog formata sa najnovijim tehnologijama i stručnim timom. Naša široka paleta usluga uključuje štampanje na različitim materijalima, personalizaciju, dizajn i montažu štampanih materijala. Uz vrhunski kvalitet, brzu isporuku i stručnu podršku, DOGA štamparija je idealan izbor za sve vaše potrebe u digitalnoj štampi velikog formata.

U zaključku, digitalna štampa velikog formata je tehnologija koja je revolucionisala industriju štampe svojim visokim kvalitetom, brzinom, raznolikošću materijala i mogućnošću personalizacije. U DOGA štampariji, možete računati na stručnost, profesionalnost i inovativnost kako biste dobili vrhunski rezultat i zadovoljili sve vaše štamparske potrebe.

U štampariji DOGA možete odabrati različite materijale na kojima možete dobiti uslugu digitalne štampe velikog formata:

Digitalna štampa na PVC foliji,

Digitalna štampa na papiru,

Digitalna štampa na mesh rupičastom platnu,

Digitalna štampa na ceradnom platnu,

Digitalna štampa na pločastim materijalima,

Digitalna štampa na tapetama, 

Digitalna štampa na kanvas platnu.

 

MATERIJALI ZA DIGITALNU ŠTAMPU VELIKIH FORMATA

Materijali za štampu predstavljaju neizostavni deo našeg procesa rada. Materijal koji koristi Doga štamparija je najboljeg kvaliteta, jer od materijala u daljem procesu utiču gotovi svi ostali elementi. 

Štampani materijal velikog formata prisutan je svuda oko nas, dok svaki od njih ima različitu upotrebnu vrednost, namenjenu za spoljašnje ili unutrašnje potrebe. Njihovom upotrebom jeste cilj da se dobiju proizvodi koji će uticati na promociju zarad povećanja prodaje putem reklamnog oglašavanja.

Vrste reklamnog materijala za štampu koje koristimo u procesu rada jesu:

 • rol materijali i
 • pločasti materijali.

U okviru rol materijala imamo različite vrste papira, PVC banera, PVC folija, kanvas platna, tapeta, backlight filma. Sa druge strane, štampa i oblikovanje pločastih materijala podrazumeva upotrebu forex-a, pene, aki light-a, klirita, alubonda, pleksiglasa, PVC ploča. Pored toga, zastupljena je i štampa na kartonu, kao i digitalna štampa na tekstilu namenjenom za oglašavanje.

Otpornost maeterijala
Svaki materijal i proizvod mora biti visokokvalitetan, otporan na spoljašnje faktore, ukoliko je namena za spoljnu upotrebu, ili prilagodljiv unutrašnjim uslovima. U skladu sa svim tim zahtevima, uslovljena je i sama njihova postojanost.

Bilo da su u pitanju materijali za spoljašnju upotrebu, ili materijali za unutrašnju upotrebu, kod nas prolaze čitav proces od štampe do montaže, tokom kojeg nastojimo da odnos njihovog kvaliteta i kvaliteta gotovog proizvoda bude na najvišem mogućem nivou.

Usavršavanje u pogledu izbora materijala, dizajna, pripreme, štampe, montaže, doprinelo nam je u pogledu postavljanja standarda pružene finalne usluge, odnosno u pružanju odličnog odnosa kada je u pitanju kvalitet i cena digitalne štampe velikog formata.

Takvim poslovanjem pružamo realizaciju od ideje do montaže, sa mogućnošću sečenja i oblikovanja po vašoj želji. Reklamni štampani materijal ili materijal za brendiranje dobijate u formi proizvoda najvišeg kvaliteta.

Planirate li štampu velikog formata za reklamiranje vašeg poslovanja? Posetite naš blog i saznajte kako efektivno koristiti štampu velikog formata za maksimalan uticaj. Pročitajte savete naših stručnjaka i primere uspešnih kampanja.