Podna grafika

DOGA štamparija - Digitalna štampa velikih formata - unutrašnje brendiranje - podna grafika - nalepnica za pod - folija za pod - podna nalepnica - folija za gaženje - obeležavanje košarkaškog terena

 

PODNA GRAFIKA

Podna grafika je kreativno i vizuelno rešenje koje se koristi za dekoraciju i brendiranje podnih površina. Ova vrsta grafike može transformisati obične podove u atraktivne i interesantne prostorne elemente.

Podna grafika se često koristi u komercijalnim prostorima kao što su tržni centri, prodavnice, restorani, hoteli, sajmovi i druga javna mesta. Ona može služiti različitim svrhama, uključujući:

  1. Brendiranje: Podna grafika omogućava brendovima da svojim posetiocima prenesu svoju vizuelnu i marketinšku poruku. Može se koristiti za istaknuti brendove logotipe, slogane, proizvode ili usluge na podu prostora.

  2. Uputstva i navigacija: Podna grafika može biti korisna u smislu pružanja uputstava i navigacije posetiocima. Može se koristiti za označavanje pravaca, izlaza, zona ili određenih lokacija unutar prostora.

  3. Dekoracija i atmosfera: Podna grafika može doprineti stvaranju određene atmosfere ili tematskog izgleda prostora. Može se koristiti za stvaranje umetničkih ili apstraktnih dizajna, ilustracija ili fotografija koje će uneti poseban vizuelni element u prostor.

  4. Sigurnost: Podna grafika se takođe može koristiti za poboljšanje sigurnosti prostora. Može se primeniti kao upozorenje na opasnosti, obaveštenje o merama predostrožnosti ili označavanje sigurnih prolaza.

DOGA štamparija nudi širok spektar usluga podne grafike. Sa vrhunskom opremom i ekspertizom, mogu vam pomoći da stvorite privlačne i efektne podne dizajne. Bez obzira da li vam je potrebna podna grafika za brendiranje, dekoraciju ili informisanje, DOGA štamparija će vam pružiti kvalitetna rešenja koja će zadovoljiti vaše potrebe i istaknuti vaš prostor.

Podne površine prekrivaju se grafikom u potpunosti ili delimično. Podna grafika, čini reklamu zapaženom bilo da se postavlja u spoljašnjim ili u unutrašnjim uslovima. 

Mogu se primetiti u različitim javnim ustanovama. Od različitih prodajnih objekata, sportskih i koncertnih prostora, benzinskih stanica, do banaka, apoteka, knjižara, i slično.

Brendiranjem podova, osim što se postiže uspešan vid reklame, doprinosi se i njihovom estetskom izgledu, bilo da je ispred ili unutra objekata.

Efekat takvog načina reklamiranja jeste povećanje zapaženosti brenda, proizvoda i usluga.

 

BRENDIRANJE PODOVA PVC FOLIJOM

Folija za podne površine – podna folija – pogodna je za štampu i prilagođavanje različitim površinama. Poput drvenih, staklenih, dok je moguće postavljanje i na pločice i beton.

Sa visokim stepenom stabilnosti, može da pokriva cele površine, ili da budu u formi nalepnica, čime pokrivaju manje delove.

3D podna grafika jeste atraktivan način da se istaknu reklamne poruke, uz mogućnost postizanja različitih efekata.

Dizajn je jedan od glavnih faktora za dobijanje potrebnog izgleda grafike, koji možete osmisliti zajedno sa našim timom grafičkih dizajnera.

Podovi mogu da sadrže različite znakove, informacije, obaveštenja, u kombinaciji sa ostalim vidovima brendinga, na različitim površinama, u formi štampane ili katovane folije.

Oblik i dimenzije prilagođavaju se i njihovim različitim izgledima. Nastoji se da se svi elementi uklope, odnosno da budu u saglasju sa celokupnim vizuelnim identitetom.

GARANCIJA I ZAŠTITA GRAFIKE NA PODU

Montaža grafike na pod podrazumeva prethodno adekvatno pripremanje podloge na koju se aplicira i adekvatno materijalu koji se postavlja.

S obzirom na to da je izložena svakodnevnom korišćenju – gaženju, neophodna je visoka otpornost na različite vidove mehaničkih oštećenja.

Preko PVC folije postavlja se laminacija, kao vid zaštite na spomenuta oštećenja i usled uticaja spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Dok datu foliju čini i neklizajućom.

Mogućnost jednostavnog menjanja grafike i njena cena dodatne su prednosti u pogledu potrebe za rebrendiranjem. Na taj način, se često može menjati postojeći izgled.

Takođe, održavanje ne zahteva dodatni posao, već se obavlja redovnim sredstvima za higijenu.