Štampa slika na platnu

DOGA štamparija - Unutrašnje brendiranje - slike na kanvasu - brendiranje zidova - slike na platnu - slika po želji na platnu - raiffeisen BANK 4
DOGA štamparija - Unutrašnje brendiranje - slike na kanvasu - brendiranje zidova - slike na platnu - slika po želji na platnu - raiffeisen BANK 3
DOGA štamparija - Unutrašnje brendiranje - slike na kanvasu - brendiranje zidova - slike na platnu - slika po želji na platnu - raiffeisen BANK 1

 

SLIKE OD KANVASA

Kanvas slike štampane od digitalne štampe na drvenom ramu kombinuju tradicionalnu estetiku slikarskog platna sa modernom tehnologijom digitalne štampe.

Ovaj proces omogućava da se digitalne slike ili fotografije štampaju na visokokvalitetnom platnu i postave na drveni ram, stvarajući umetničko delo koje ima autentičan izgled kanvasa.

Postupak stvaranja kanvas slika štampanih digitalnom štampom na drvenom ramu obuhvata nekoliko koraka:

 1. Priprema slike: Digitalna slika ili fotografija se priprema za štampanje, pri čemu se može vršiti korekcija boja, kontrasta i drugih elemenata kako bi se postigao željeni vizuelni efekat.

 2. Štampanje na platnu: Koristeći digitalnu štampu velikog formata, slika se prenosi na posebno pripremljeno platno visokog kvaliteta. Ovaj proces omogućava precizan prenos detalja, boja i tekstura slike na platno.

 3. Sušenje i zaštita: Nakon štampanja, platno se ostavlja da se potpuno osuši. Zatim se može dodatno zaštititi slojem premaza koji će obezbediti dugotrajnost, otpornost na UV zračenje i zaštitu od oštećenja.

 4. Priprema drvenog rama: Drveni ram se izrađuje i priprema za postavljanje platna. Ovo uključuje sečenje i oblikovanje dasaka, kao i pričvršćivanje šarki i potpornih elemenata kako bi se obezbedila stabilnost i čvrstoća rama.

 5. Postavljanje platna na ram: Nakon što je platno potpuno suvo, postavlja se na drveni ram. Platno se pažljivo razvlači i pričvršćuje na ram pomoću spajalica, klamericama ili drugih metoda, kako bi se postigla ravna i napeta površina.

 6. Finalna obrada: Nakon postavljanja platna na ram, može se izvršiti finalna obrada, uključujući sečenje viška platna i pričvršćivanje štipaljkama ili trakom. Ovo će dati završni izgled i osigurati da platno bude sigurno i čvrsto postavljeno.

Kanvas slike štampane od digitalne štampe na drvenom ramu pružaju visokokvalitetno reprezentovanje digitalnih slika i fotografija na platnu. Ove slike su izdržljive, estetski privlačne i mogu se koristiti kao dekorativni elementi u domovima, kancelarijama, galerijama ili drugim prostorima. U DOGA štampariji, možemo vam pružiti štampanje kanvas slika visokog kvaliteta, koristeći napredne tehnologije i materijale kako biste dobili vrhunski rezultat.

Štampa slike na platnu za oplemenjivanje poslovnog prostora je izvrsno rešenje koje može uneti estetsku vrednost i stvoriti inspirativnu atmosferu.

Postavljanje umetničkih slika na platnu u poslovnom okruženju može doneti brojne prednosti i doprineti celokupnom doživljaju prostora.

Evo nekoliko razloga zašto je štampa slike na platnu savršeno rešenje za oplemenjivanje poslovnog prostora:

 1. Estetska vrednost: Slike na platnu donose umetnički izgled i dodaju estetiku prostoru. One mogu biti inspirativne, relaksirajuće ili podsticajne, stvarajući prijatnu i pozitivnu atmosferu u poslovnom okruženju.

 2. Personalizacija prostora: Štampa slike na platnu omogućava personalizaciju prostora. Možete odabrati slike koje odražavaju vrednosti, identitet ili ciljeve vaše kompanije. To će stvoriti jedinstveno okruženje koje će oslikavati karakter vaše organizacije.

 3. Brendiranje: Štampa slike na platnu može biti izvrsna prilika za promociju brenda i kompanijskog identiteta. Možete koristiti slike koje prikazuju vaš logo, proizvode, usluge ili korporativnu kulturu kako biste ojačali prepoznatljivost brenda među zaposlenima i posetiocima.

 4. Inspiracija i motivacija: Umetničke slike na platnu mogu biti izvor inspiracije i motivacije za zaposlene. One mogu podstaći kreativnost, inovativnost i timski duh, doprinoseći produktivnosti i zadovoljstvu na radnom mestu.

 5. Profesionalni izgled: Slike na platnu dodaju sofisticiranost i profesionalnost prostoru. One mogu poboljšati dojam koji ostavljate na klijente, partnera i posetioce, stvarajući dojam da ste pažljivo osmislili enterijer i brinete o detaljima.

U DOGA štampariji, možemo vam pružiti štampu slika na platnu visokog kvaliteta, koristeći napredne tehnologije i materijale. Naš tim stručnjaka će vam pomoći u odabiru slika, pripremi materijala i prilagođavanju štampe vašim potrebama. Neka vaš poslovni prostor odiše umetnošću i inspiracijom uz štampu slika na platnu.

 

 

DEKORACIJA I SREĐIVANJE ENTERIJERA SLIKAMA NA PLATNU

Štampa slika i postera predstavlja čest izbor dizajnera i arhitekata, s obzirom na njihove različite mogućnosti u pogledu sređivanja unutrašnjosti prostora.

Vrednost ovakvih dela ogleda se u umetničkoj vrednosti i ujedno dekorativnoj funkciji. Bilo da je u pitanju poslovni, privatni ili izložbeni prostor, pomoću ovakvog vida dekoracije, enterijer se može urediti na vama svojstven i jedinstven način.

Reprodukcija postojećih poznatih slika, sopstvenih fotografija, ilustracija doprineće vizuelnom uređenju prostora.

Slike na platnu iz jednog ili više delova, uz mogućnost različitih oblika, izrađuju se shodno vašem zahtevu.

Zahvaljujući lakom prenošenju, mesto im se može često menjati, što donosi dodatnu mogućnosti za unošenje promena u vaš enterijer, čemu doprinose i razne mogućnosti za štampanje.

Ukoliko želite sopstveno osmišljenu sliku, naš tim dizajnera vam može pomoći prilikom njenog nastanka, ili već pripremljeno rešenje dostavljate na priprimu za štampu.

Prenošenjem samostalnih ideja dobijate unikatnu vrednost na platnu.

Za štampu se koriste ekološke boje, pogodne za unutrašnje brendiranje jer su bez štetnih isparenja i neprijatnih mirisa.  

Fotografije na kanvas platnu

Fotografije na kanvas platnu predstavljaju popularan način da se fotografije reprodukuju na platnu visokog kvaliteta, dajući im umetnički izgled i autentičnost slikarskog platna. Ovaj proces kombinuje digitalnu tehnologiju štampe sa tradicionalnim materijalom platna, pružajući jedinstvenu prezentaciju fotografija.

Kada se fotografija prenese na kanvas platno, rezultat je vrhunska reprodukcija fotografije sa detaljima, bojama i teksturama koje su verne originalnom snimku. Ovaj proces omogućava da se fotografije prikažu na većim formatima, pružajući im impresivan izgled i visok nivo detalja.

Kanvas platno pruža dodatnu dimenziju fotografijama, dajući im teksturu i dubinu. Takođe, materijal platna može pružiti toplinu i prirodnost fotografijama, stvarajući autentično iskustvo gledanja.

Fotografije na kanvas platnu mogu se koristiti u različite svrhe, kao što su dekoracija enterijera, izložbe, umetnički projekti, pokloni ili komercijalne svrhe. One često nalaze svoje mesto u domovima, kancelarijama, restoranima, hotelima, galerijama i drugim prostorima gde se želi postići estetski i sofisticirani izgled.

U DOGA štampariji, možemo vam pružiti kvalitetnu štampu fotografija na kanvas platnu, koristeći napredne tehnologije i visokokvalitetne materijale. Naš tim stručnjaka će pažljivo obraditi i pripremiti vaše fotografije za štampu na platnu, kako biste dobili vrhunske rezultate koji će zadovoljiti vaše estetske i kvalitativne standarde.

KANVAS PLATNO SA BLIND RAMOM I NJEGOVO POSTAVLJANJE

Kanvas platno sa blind ramom je poseban način postavljanja platna na drveni ram koji ne prikazuje spoljni okvir, već se platno ravnomerno proteže preko ramenih stranica i pričvršćuje sa zadnje strane. Ova tehnika daje moderni izgled i naglašava samo sliku na platnu, bez dodatnog okvira.

Postupak postavljanja kanvas platna sa blind ramom obuhvata nekoliko koraka:

 1. Priprema materijala: Pre svega, potrebno je odabrati odgovarajuće kanvas platno i blind ram. Kanvas platno treba biti visokog kvaliteta, sa dovoljnom čvrstoćom i teksturom. Blind ram treba biti napravljen od čvrstog drvenog materijala i pripremljen za postavljanje platna.

 2. Priprema platna: Platno treba biti pravilno isečeno na odgovarajuću veličinu koja odgovara dimenzijama blind rama. Takođe, treba proveriti da li je platno čisto i ravno, bez nabora ili oštećenja.

 3. Postavljanje platna: Na ravnoj površini, okrenite platno licem prema dole. Postavite blind ram na sredinu platna, tako da su njegove stranice poravnate sa stranicama platna. Pažljivo podignite jednu stranu platna i pričvrstite je za zadnji deo blind rama koristeći spajalice ili klamere. Ponovite isti postupak za sve strane platna, povlačeći platno da bude napeto, ali ne preterano.

 4. Završna obrada: Nakon što ste postavili platno na blind ram, proverite da li je platno ravno i napeto. Preklopite višak platna na zadnjoj strani blind rama i pričvrstite ga sa trakom ili štipaljkama kako biste osigurali da ostane na mestu.

 5. Finalna provera: Pre nego što postavite kanvas platno sa blind ramom na zid, proverite još jednom da je platno ravno i napeto. Pregledajte sliku sa prednje strane i uverite se da nema nabora ili nepravilnosti.

Kanvas platno sa blind ramom može se postaviti na zid koristeći posebne nosače ili vešalice. Vodite računa o težini platna i pravilno izaberite nosače koji će podržati njegovu težinu.

U DOGA štampariji, možemo vam pružiti uslugu postavljanja kanvas platna sa blind ramom. Naš tim stručnjaka će pažljivo postaviti platno na ram, obezbediti ravnotežu i napetost platna, pružajući vam kvalitetan rezultat koji će naglasiti umetničko delo na platnu.