Brendiranje gradilišta

Gradilišne table

Brendiranje ograde

Skelsko platno

BRENDIRANJE GRADILIŠTA

Brendiranje gradilišta može biti važan deo marketinške strategije za građevinske kompanije. Ovaj vid oglašavanja omogućava kompaniji da stvori prepoznatljivost, poveća vidljivost projekata i izgradi poverenje kod potencijalnih klijenata. Evo nekoliko ideja za brendiranje gradilišta:

 1. Ograde i zaštitne barijere: Postavljanje brendiranih panela na ogradama i zaštitnim barijerama oko gradilišta može privući pažnju prolaznika i potencijalnih investitora. Na panelima možete istaknuti ime kompanije, logo, kontakt informacije i ključne poruke koje predstavljaju vrednosti i usluge kompanije.

 2. Posteri i baneri: Koristite velike brendirane postere i banere koji će biti vidljivi iz daljine. Možete prikazati renderinge projekta, vizualizacije ili druge relevantne informacije o projektu. Ovo može privući pažnju i pobuditi interes kod prolaznika.

 3. Table sa informacijama o projektu: Postavite informativne table koje prikazuju detalje o projektu, kao što su naziv, vrsta građevine, investitor, arhitekta i ostali relevantni detalji. Ove table mogu pomoći u stvaranju poverenja i informisati prolaznike o projektu.

 4. Grafiti i murali: U saradnji sa umetnicima ili muralistima, možete kreirati grafiti ili mural koji će predstavljati kompaniju i projekt. Ovo je kreativan način da se privuče pažnja, stvori prepoznatljivost i umetnički doprinosi vizuelnom identitetu gradilišta.

 5. Bezbednosne oznake: Brendirajte bezbednosne oznake i upozorenja na gradilištu. Ovo može uključivati ​​logotip kompanije, boje ili druge brendirane elemente. Osim što pruža sigurnost, to može dodati profesionalni izgled gradilištu.
 6. Fotografisanje i dokumentacija: Redovno fotografisanje gradilišta sa brendiranim elementima može poslužiti kao dokumentacija projekta i koristiti se u marketinške svrhe. Fotografije mogu biti korišćene na web stranici, društvenim medijima, promotivnim materijalima i drugim marketinškim kanalima.

Važno je da brendiranje gradilišta bude konzistentno sa vizuelnim identitetom kompanije i predstavlja vrednosti i profesionalizam kompanije. Takođe, budite sigurni da pridržavate propise i dozvole za postavljanje brendiranih elemenata na gradilištu.

Brendiranje gradilišta  predstavlja brendiranje uz pomoć više različitih materijala tehnikom digitalne štampe, i  idelan je način da se predstavite potencijalnim kupcima.

Obeležavanje gradilišta neophodno je prilikom sprovođenja građevinskih radova koji se obavljaju uz primenu propisanih mera i zakona, a kako bi se obezbedila potrebna zaštita na radu. 

Stoga, prilikom brendiranja gradilišta, kao prostora za izvođenje građevinskih radova, i izgled grafike sprovodi se u skladu sa svim normama. U skladu sa time, pružamo sledeće usluge:

Brendiranje gradilišta ima svoju zaštitnu funkciju ali i pruža mogućnost da zanimljivim dizajnom privučete pažnju prolaznika. Za sve ideje u vezi sa dizajnom možete se posavetovati sa našim dizajnerskim timom koji ima dugogodišnje iskustvo u radu. Pružiće vam sve neophodne informacije kako bi vaša reklama postigla zadovoljavajući efekat.

Skelsko platno pored svoje bezbednosne funkcije ima i svoju estetsku formu. Zbog svoje veličine odličan je način da predstavite vaš brend.

Takođe, postoji mogućnost brendiranja građevinskih kontejnera. Ceo postupak izvodi se uz pomoć folije, ali isto tako interesantan efekat može se postići i uz pomoć nalepnica. Mogu se brendirati samo delovi kao i ceo kontejner. Izbor je na vama.

Štampa za gradilište radi se na materijalima koji su prilagođeni za spoljašnje brendiranje, kako bi se održala postojanost i kvalitet grafike, uz izdržljivost na različite spoljne faktore i različite vidove oštećenja.

U skladu sa time, mesh ili PVC baner postavlja se na ograde sa žičanom konstrukcijom, kao i za brendiranje zgrada kao skelsko platno, dok se PVC folijom prelepljuju limene ograde. Table za gradilišta rade se na foreksu i leksanu.

Montaža podrazumeva postavljanje grafike na različitim visinama. Za brendiranje gradilišta, često je potrebna visinska montaža, zašta su vam na raspolaganju naši profesionalni visinski montažeri.

Bezbednosne oznake, štampane na pločastim materijalima, na gradilištu igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju sigurnosti radnika, posetilaca i prolaznika. One su deo standardnih protokola i propisa za gradilišta i služe da upozore na potencijalne opasnosti, pruže smernice za bezbedno kretanje i obaveste o merama opreza. Evo nekoliko primera bezbednosnih oznaka koje se često koriste na gradilištima:

 1. Upozorenja o opasnostima: Ove oznake upozoravaju na potencijalne opasnosti koje se mogu javiti na gradilištu, kao što su padajući objekti, klizave površine, visoke struje ili krajnje opasnosti. Primeri uključuju oznake za opasnost od pada, opasnost od električne struje, opasnost od padanja predmeta, itd.

 2. Obaveštenja o zaštitnoj opremi: Ove oznake podsećaju na obavezno korišćenje odgovarajuće zaštitne opreme na gradilištu, kao što su kacige, sigurnosne cipele, zaštitne naočare, itd. Oznake obično sadrže ilustracije za lakše prepoznavanje i jasne poruke.

 3. Ograničenja pristupa: Oznake za ograničenje pristupa upozoravaju na područja koja su zabranjena za pristup, kao što su zone sa visokim rizikom, nedovršeni delovi gradilišta ili područja gde se izvode posebni radovi. Ove oznake mogu sadržati simbole zabrane pristupa ili jasne poruke o zabrani prolaza.

 4. Evakuacija i spašavanje: Oznake za evakuaciju i spašavanje obezbeđuju jasne smernice i putokaze za hitne situacije. To mogu biti oznake izlaza, oznake za vatrogasne aparate, oznake za hitne izlaze ili oznake za skloništa u slučaju opasnosti.

 5. Uputstva za bezbednost: Oznake sa uputstvima za bezbednost pružaju smernice o pravilnom postupanju na gradilištu, kao što su uputstva za pravilno nošenje tereta, upozorenja o smanjenju brzine, upozorenja o postavljanju barijera i slično. Ove oznake se koriste kako bi se obezbedila pravilna procedura i minimizirali rizici.

Bezbednosne oznake treba postaviti na vidljivim mestima na gradilištu, na lokacijama gde je potrebno upozoriti ili pružiti smernice. One treba da budu jasne, sa kontrastnim bojama i lako čitljive. Takođe je važno redovno proveravati i održavati oznake kako bi ostale vidljive i čitljive tokom celog trajanja projekta.

Napomena: Napomenuo bih da bezbednosne oznake i prakse za bezbednost na gradilištu mogu varirati u skladu sa lokalnim propisima i standardima. Uvek se posavetujte sa nadležnim organima i stručnjacima za bezbednost kako biste osigurali pridržavanje svih relevantnih smernica i pravila.