Zelena štampa

Zelena tehnologija štampe 

Konstantnim praćenjem inovacija na tržistu radimo na usavršavanju naših proizvoda i usluga. Svakako jedna od stvari kojoj pridajemo poseban značaj, kao odgovorna kompanija, jeste ulaganje u zdravije životno okruženje.

Ljudi dosta vremena provode u zatvorenom prostoru, koji je, nažalost, najčešće izložen hemikalijama. Te hemikalije u vazduhu se nazivaju isparljivim organskim jedinjenjima (VOC). Studije su pokazale da je zagađenost hemikalijama u zatvorenom prostoru dve do tri hiljade puta veća nego na otvorenom prostoru.
Zanimljivo za njih je da mogu imati gotovo neprimetan miris, odnosno mogu se nalaziti u prostoriji a da mi toga nismo ni svesni.

UL program sertifikacije kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru je prvi sveobuhvatni program sertifikacije kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru na svetu.

Postoje dva nivoa sertifikacije. Prvi je UL Greenguard sertifikat, a drugi UL Greenguard Gold sertifikat. Mi smo se odlučili za Greenguard Gold sertifikat koji zahteva strožije standarde od Greenguard sertifikata. Ovaj sertifikat zahteva niži nivo VOCa.

Proizvodi koji poseduju ovakav sertifikat zadovoljavaju najstrože svetske standarde za emisiju isparljivih organskih jedinjenja (VOC). Na taj način pomažu u smanjenju zagađenosti vazduha u zatvorenom prostoru i riziku od izloženosti hemikalijama, istovremeno doprinoseći stvaranju zdravijeg okruženja.

Naša grafika se kod velikog broja kupaca nalazi u zatvorenom prostoru. Korišćenjem boje koja poseduje UL Greenguard gold sertifikat štiti se zdravlje radnika i kupaca, bez ugrožavanja komercijalnih ili estetskih ciljeva koji se ostvaruju našim grafikama. Posedovanjem ovog sertifikata želimo da doprinesemo zaštiti životne sredine i bezbednosti potrošača.

UL Greenguard Gold sertifikat ispunjava dodatne zdravstvene kriterijume koji zahtevaju niži nivo VOC-a kako bi proizvodi mogli biti izloženi u školama i zdravstvenim ustanovama.

Izborom grafike koja poseduje Greenguard Gold sertifikat birate zdravo okruženje bez hemikalija za vaš dom, kancelariju ili bilo koji drugi prostor u kom boravite.

Kao društveno odgovorna kompanija cilj nam je da budemo dobar primer koristeći boje koje čine okruženje naših klijenata bezbednim. Promovisanjem zdravijeg životnog okruženja želimo da skrenemo pažnju na značaj korišćenja ekoloških boja u domenu digitalne štampe velikih formata.

UL GREENGUARD-Gold-Certification