Štampa na peni

ŠTAMPA NA PENI

Digitalna štampa na peni koristi se za reklamno oglašavanje i brendiranje. Najčešće se upotrebljava za izradu reklama, znakova, za uramljivanje slika, postera, fotografija, za dekoraciju, prezentacije, za unutrašnju upotrebu, za grafiku na zidovima. Pločasti materijali imaju veoma široku upotrebnu vrednost, čemu doprinosi i prilagodljivost štampi.

Penasta ploča – pena – predstavlja sendvič ploče napravljene od polistirenske pene zaštićene sa obe strane.

Štampa na penastoj ploči, poznatoj i kao Foam board ili Foamcore board, je popularan način da se kreiraju vizuelni materijali za reklamne, prezentacione i dekorativne svrhe.

Foam board je lagana, ali čvrsta ploča koja se sastoji od polistirenske jezgre obložene papirnim ili plastičnim slojevima. Ova vrsta materijala pruža odličnu ravnotežu između čvrstoće i lakoće, čineći je idealnom za različite aplikacije.

Evo nekoliko ključnih aspekata štampe na Foam boardu:

  1. Vizuelna kvaliteta: Štampa na Foam boardu omogućava oštru, jasnu i visokokvalitetnu reprodukciju boja, detalja i tekstura. Bez obzira da li je u pitanju štampanje fotografija, grafika ili teksta, Foam board pruža izuzetnu vizuelnu privlačnost.

  2. Lagan i jednostavan za rukovanje: Foam board je izuzetno lagan materijal, što olakšava transport, montažu i postavljanje. Može se lako seći, oblikovati i bušiti prema potrebama projekta, što omogućava fleksibilnost u dizajnu.

  3. Izdržljivost: Iako je Foam board lagane konstrukcije, ima dobru čvrstoću i otpornost na savijanje. Otporan je na vlagu i neće se deformisati ili izgubiti oblik u normalnim uslovima upotrebe. Ovo čini Foam board izdržljivim materijalom koji može trajati dugo vremena.

  4. Različite primene: Štampa na Foam boardu se može koristiti u različite svrhe. To može uključivati izradu reklamnih tabli, natpisa, izložbenih panoa, posterima, prezentacionim tablama, štandovima, dekorativnim elementima i još mnogo toga. Fleksibilnost materijala omogućava kreativnost u dizajnu i pruža mogućnost da se materijal prilagodi specifičnim potrebama projekta.

Kada se koristi za štampanje, Foam board se može tretirati kao svaki drugi materijal za štampu. U DOGA štampariji, nudimo širok spektar mogućnosti za štampanje na Foam boardu sa visokokvalitetnom digitalnom štampom. Naš tim stručnjaka će vam pomoći da kreirate i realizujete štampane materijale na Foam boardu koji će ispuniti vaše potrebe i ciljeve.

Prednosti penaste ploče jesu u tome što nema potrebe za dodatnim podlogama u bojama. Različite metode lepljenja primenjive su sa lepkovima acid-free, nije velike težine, lako se aplicira folija.

Postoje različite dimenzije ploča od pene, a koje mi  radimo u skladu sa vašim zahtevima. Kroz konsultacije sa našim timom možete doći do različitih ideja. Ili nam možete poslati gotova rešenja na pripremu, koja se zatim štampaju na samoj peni.

Digitalna štampa velikog formata  podrazumeva se kada je u pitanju promocija brenda, proizvoda i usluga. U tom pogledu se prednost daje digitalnoj štampi na peni, koja pruža pun kolor štampe, uz perfektan otisak.

Pena, na kojoj je moguća direktna štampa i kaširanje, predstavlja materijal pogodan za različite vidove reklama i prezentacija. Najčešće se koristi za dekoraciju enterijera poslovnog prostora, dekoraciju izloga, scenografiju, izložbe, štampane fotografije, table različitih namena, štandove, i slično.

Kao ravna ploča male težine, izuzetno je laka za oblikovanje, pa je sečenjem na CNC mašini moguće dobijanje potrebnih oblika.

Za svaki željeni proizvod, potreban je kvalitetan grafički dizajn, priprema i štampa.

Kada je završen proces štampe, montaža reklama na peni mora da zadovolji vizuelni izgled, što postižemo zahvaljujući radu i iskustvu u pogledu upotrebe datog materijala.

Cena štampe na peni formira se u zavisnosti od vašeg upita, na koji vam naši saradnici odgovaraju u najkraćem roku, i koje možete kontaktirati za sve potrebne informacije.