Backlight

Backlight-štampanje pize

Backlight billboard je vrsta bilborda koji koristi osvetljenje sa zadnje strane (backlighting) kako bi istaknuo reklamnu poruku i omogućio vidljivost u svim uslovima osvetljenja. Ovaj tip bilborda ima specijalno osvetljenje postavljeno iza štampe, što omogućava da se reklama prikazuje jasno i sjajno čak i tokom noći ili u uslovima slabog osvetljenja.

Za štampanje backlight billboarda često se koristi backlit baner, takođe poznat kao backlite baner.

Backlit baner je specijalni materijal koji je dizajniran da prenosi svetlost i pruža ravnomerno osvetljenje kroz štampanu grafiku. Ovaj baner obično ima svetleće karakteristike koje omogućavaju da se osvetljenje ravnomerno rasporedi i postigne živopisna i efektna prikazivanje reklamne poruke.

Backlit baner je obično izrađen od prozirne PVC folije koja ima sposobnost da propušta svetlost. Ona se može štampati digitalnom štampom visokog kvaliteta koristeći CMYK boje, kao i dodatne efekte i teksture za postizanje željenog vizuelnog efekta. Ovaj materijal je takođe izdržljiv, otporan na vremenske uslove i lako se može instalirati na backlit billboard.

Kombinacija backlit banera i backlight billboarda omogućava da se reklamna poruka prikaže na impresivan i efektan način, privlačeći pažnju prolaznika čak i u uslovima slabog osvetljenja. Ovo je posebno korisno za reklamiranje u noćnim satima ili na mestima gde je prisutno veštačko osvetljenje, kao što su trgovački centri, aerodromi, metro stanice i slično.

Backlight billboardi pružaju brendovima mogućnost da istaknu svoju poruku na efektan način i postignu veću vidljivost i prepoznatljivost. Kombinacija kvalitetne štampe na backlit baneru i osvetljenja sa zadnje strane omogućava da reklamna poruka bude jasna, uočljiva i privlačna za prolaznike.

Važno je da se za štampanje backlight billboarda koristi kvalitetna štamparska tehnologija i materijali kako bi se postigla visoka rezolucija, intenzitet boja i trajnost štampe. Takođe, redovno održavanje osvetljenja je važno kako bi se osigurala optimalna vidljivost reklame i postigao željeni efekat.

Ukratko, backlight billboard je vrsta bilborda sa osvetljenjem sa zadnje strane koje ističe reklamnu poruku. Za štampanje backlight billboarda često se koristi backlit baner, specijalni materijal koji omogućava ravnomerno osvetljenje i prikazivanje reklame. Ova kombinacija pruža brendovima mogućnost da postignu efektan i uočljiv prikaz svoje poruke, privlačeći pažnju prolaznika u svim uslovima osvetljenja.

Štampanje pize radi se u jednom komadu, što je odvaja od klasičnog bilborda, koji se štampa parcijalno, iz delova.

PREDNOSTI PROSVETLJENIH BILBORDA

Prosvetljeni bilbordi, poznati i kao backlite billboardi, imaju nekoliko prednosti koje ih čine popularnim izborom u svetu oglašavanja:

  1. Vidljivost u svim uslovima osvetljenja: Jedna od ključnih prednosti prosvetljenih bilborda je njihova vidljivost u svim uslovima osvetljenja, bilo da je dan ili noć. Zahvaljujući pozadinskom osvetljenju koje prolazi kroz specijalne panela ili folije, reklamna poruka na bilbordu jasno se ističe i privlači pažnju tokom čitavog dana.

  2. Bolja vidljivost na većoj udaljenosti: Prosvetljeni bilbordi omogućavaju da reklamna poruka bude vidljiva i na većim udaljenostima. Svetlo koje prolazi kroz materijal bilborda čini tekst i grafiku uočljivijim i čitljivijim, što omogućava da poruka bude prepoznata i zapamćena čak i kada je gledatelj udaljen od bilborda.

  3. Izuzetan vizuelni efekat: Zahvaljujući svetlosnom pozadinskom osvetljenju, prosvetljeni bilbordi stvaraju izuzetan vizuelni efekat koji privlači pažnju prolaznika. Svetlosni elementi ističu boje, detalje i tekst na bilbordu, čineći ih još atraktivnijim i efektnijim.

  4. Kontinuirano prikazivanje poruke: Prosvetljeni bilbordi omogućavaju kontinuirano prikazivanje reklamne poruke tokom čitavog dana i noći. Osvetljeni paneli ili folije obezbeđuju konstantno osvetljenje, čime se osigurava da poruka bude vidljiva i tokom večernjih sati i u uslovima slabije svetlosti.

  5. Izdržljivost i otpornost: Prosvetljeni bilbordi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala koji su otporni na spoljne uticaje, kao što su vremenski uslovi i UV zračenje. To im omogućava da zadrže svoj kvalitet i atraktivnost tokom dužeg vremenskog perioda.

Kada se odlučujete za prosvetljeni bilbord, važno je da saradite sa stručnom štamparijom koja poseduje iskustvo u ovom tipu štampe i ima kvalitetnu opremu. Štamparija DOGA vam pruža mogućnost štampe visokokvalitetnih prosvetljenih bilborda, sa pažljivo dizajniranim grafikama koje će privući pažnju i ostaviti snažan utisak na ciljnu publiku.

Dizajn pize predstavlja sastavni deo naše ponude OOH programa. 

Postavljanje pize u našoj izvedbi predstavlja vid garancije, jer prilikom montaže pružamo profesionalnost naših montažera. 

Prema tome, garantujemo sveukupan kvalitet obavljenog posla od početnih zamisli, pa sve do završnog dela — postavljanja reklame na konstrukciju i potrebnu lokaciju. Dok kvalitetna digitalna štampa na backlit papiru i baneru omogućava vidljivost i sa velikih udaljenosti.

U cilju dobijanja profesionalnog odnosa i vizuelnog izgleda vaše reklame, konstantnim unapređenjem našeg poslovanja, težimo da zadovoljimo vaše potrebe i u pogledu načina i roka isporuke, nastojeći da ih usaglasimo sa zahtevima i potrebama za spoljašnje brendiranje

Ukoliko nemate iskustva u datoj oblasti, obratite nam se i dobićete sve potrebne odgovore na vaše zahteve od naših saradnika.