Šta je Green Guard Gold sertifikat?

GREENGUARD-Gold-Certification 2023 1 DOGA štamparija
GREENGUARD-Gold-Certification 2023 2 DOGA štamparija

 

 

Green Guard Gold sertifikat je jedan od najprestižnijih standarda za oznaku ekološki prihvatljivih proizvoda. 

DOGA štamparija koristi boje proizvođača koji poseduje Green Guard Gold sertifikat, te to ukazuje da proizvodi koje proizvode ispunjavaju visoke standarde zdravlja i sigurnosti za unutrašnje okruženje.

Green Guard Gold sertifikat je izdat od strane organizacije UL Environment (Underwriters Laboratories), koja procenjuje proizvode na osnovu strogih kriterijuma za emisiju hemikalija i kvalitet vazduha.

Proizvodi koji nose ovaj sertifikat zadovoljavaju niske nivoe emisije hemikalija, uključujući VOC (organske jedinjenja sa visokom isparljivošću), formaldehid i druge štetne supstance.

Ovaj sertifikat je posebno važan kada se radi o unutrašnjim prostorima, gde se visoki nivoi hemikalija mogu akumulirati i uticati na kvalitet vazduha i zdravlje ljudi.

Kada boje na mašinama štamparije DOGA poseduju Green Guard Gold sertifikat, to znači da su proizvodi, koji podrazumevaju štampane materijale, testirani i potvrđeni kao bezbedni za unutrašnje okruženje.

To uključuje smanjenu emisiju hemikalija, minimalan ili nikakav uticaj na kvalitet vazduha i smanjeni rizik od toksičnosti.

Investirajući u opremu proizvođača koji poseduje Green Guard Gold sertifikat, štamparija DOGA demonstrira svoju posvećenost održivosti, zaštiti životne sredine i zdravlju korisnika njihovih proizvoda.

Kupci mogu biti sigurni da su proizvodi štamparije DOGA prošli rigorozne testove i ispunjavaju visoke standarde ekološke sigurnosti.

 

DOGA štamparija ima reputaciju lidera u zelenoj štampi, što bi ukazivalo na to da smo prepoznati kao preduzeće koje ima istaknutu posvećenost ekološkoj odgovornosti i održivosti u svojim operacijama i procesima štampe od strane Ministarstva Zaštite Životne sredine koje je i uputilo našoj štampariji pismo podrške kao zelenoj štampariji. Pismo podrške MZŽS će DOGA štamparija na uvid poslati svim zainteresovanim stejkholderima na zahtev. 

 

DOGA štamparija kao društveno odgovorna kompanija

DOGA štamparija se ponosi svojom posvećenošću društvenoj odgovornosti i održivom poslovanju. Kao kompanija, DOGA prepoznaje važnost negativnog uticaja na životnu sredinu i društvo, te aktivno preduzima korake kako bi smanjila taj uticaj i doprinela zajednici na različite načine.

DOGA štamparija deluje kao društveno odgovorna kompanija primenjujući sledeće prakse u svom radu: 

  • Održiva proizvodnja: DOGA štamparija primenjuje održive prakse u svom proizvodnom procesu. To uključuje upotrebu ekološki prihvatljivih materijala, poput recikliranog papira i ekološkog vinila, kao i korišćenje boje na bazi vode ili LED UV boje bez rastvarača. Takođe se vodi računa o efikasnom korišćenju resursa kako bi se smanjio otpad i minimizovala potrošnja energije.
  • Sertifikacija i priznanja: DOGA štamparija poseduje opremu dobavljača koji je ponosni nosilac Green Guard Gold sertifikata. Ova sertifikacija potvrđuje da proizvodi ispunjavaju visoke standarde za zdravlje i sigurnost unutrašnjeg okruženja. Osim toga, DOGA štamparija je bila nominovana za priznanja u oblasti održivosti i društvene odgovornosti u industriji od strane Ministarstva Zaštite Životne Sredine (MZŽS).
  • Partnerstva i donacije: DOGA štamparija sarađuje sa različitim organizacijama i institucijama kako bi podržala lokalnu zajednicu. To podrazumeva donacije štampanog materijala za humanitarne svrhe, podršku lokalnim događajima ili partnerstva sa nevladinim organizacijama radi promocije društvenih ciljeva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *